27 Haziran 2013 Perşembe

İki Kişilik Oyunlar



İki kişilik oyunlar genelde tek kişilik oyunlara göre her zaman için daha eğlencelidir ve kimi zaman ise kavgaya bile sebep olur ama dolu dolu oynanabilen zaman zaman bir yanından da oyun ortağı ile oluşan atışmalar ile gerçeğinin yaşandığı oyunlardır. Bu tür oyunlarda atışma örneği ile başladığıma bakmayın,aslında iki kişilik oyunlar tek kişilik oyunlara nazaran bilgisayar başında ki çocuklarda sosyalleşme ve insanlardan kopma riskini ortadan kaldırır.Yanında ki veya çevirimiçi olarak oynamakta olduğu oyun ortağı ile kardeşlik bağı gibi insanı ilişkiler kurar ve bu faktör ile çocukların sosyalleşmesinde önemli bir yardımcı etkendir.
İnsanlık tarihine tek kişilik ve iki kişilik oyunların aksine geniş bir açıdan bakarsak eskiden teknoloji bu kadar gelişmiş olmadığı için ne PS'ler,ne atariler ne de Bilgisayarlar vardır kısacası elektronik istediğin zaman oyun oynayabileceğin bir imkan yoktur hatta tek başına oyun oynaman imkansıza yakındı bu nedenle eskiden çocuklar hep bir araya gelip oyun oynarlardı,iki kişi 3 kişi ile yetinmeyip hepsi 10-20 kişi birleşir mahalle aralarında oyun oynarlardı ve eski çocuklar daha mutlu daha parlak zekalı,kalıplara sığdırılmamış,robotlaştırılmamış insanlardı.Günümüzde ise insanlar teknolojinin gelişmesi ve yavaş yavaşta olsa kapitalizmin tüm dünya da etkisini göstermeye başlaması ile ve insanlara anlamsız bir boş çalışma hırsı kaptırıldı gitti.İnsanlar teknolojinin ve kendilerini esir alan aşırı tembellik ve aşırı anlamsız çalışma hırsı ile kendilerini hem hayattan hemde diğer insanlardan tamamı ile soyutladılar.Günümüzde gördüğünüz hale geldiler,eğlenceyi,oyunları olmazsa olmazları tek başları yaparak eğlenmeye çalışıyorlar halbu ki ,tek başlarına yaptıkları bir çok şey psikolojik sorunlarını artırıyor. İşte yukarıda örneklerini bir çok şekilde çok boyutlu olarak kanıtladığım gibi çift kişilik oyunlar tüm oyunlar arasında en değerli ve en önem verilmesi gereken oyunlardır.Bu takip ettiğim sitelerden birisi olan OyunMuz.com uzman ekibi ile bu noktaya önem vermekte ve   internet dünyasında çıkan tüm çift kişilik flash oyunları gerekli incelemeler sonucu bünyesine katmaktadır. Oyunmuz.com'da bulunan başlıca flash oyunlar arasında özellikle çocukların çok sevdiği ateş ve su oyunu yer almaktadır. Oyunmuz.com 'da iki kişilik oyunlar yoğunlukta olmak üzere az da olsa tek kişilik olan diğer kategorilerde oyunlarda bulunmaktadır.Eğer iki kişilik flash oyun  arıyorsanız sizi dostluğu,kardeşliği ve sevgiyi aşılan iki kişilik  kategorisinde en kral oyunların  yer aldığı  oyunmuz.com sitesini tavsiye ederim.

Birleştirme Oyunları



Birleştirme kategorisi isminde flash oyun sitelerinde bulunan oyunlar zeka gelişimi için oluşturulmuş ve çocukların zeka gelişimine katkıda bulunmak  amacıyla üretilmekte ve yayınlanmaktadır. Birleştirme oyunları zeka gelişimi yanı sıra oynayan kişilerin vakit geçirmesi,stres atması,eğlenmesi içinde bire birdir ayrıca. Birleştirme oyunlarının detayına girmek gerekirse,başlıca kutuları üst üste ve uygun bir şekilde hızlı düşünerek birleştirme oyunları başlıcalarıdır ve geneli ilkokul çocuklarına hitap etmektedir;lakin yetişkin kişilere de hitap eden birleştirme oyunlarda bulunmaktadır.

Başlıca kaliteli flash oyun siteleri arasında yer alan oyunmuz.com sitesi çocukların gelişimine büyük önem verdiği için bu kategoriye uzman oyun inceleme ekibi tarafından kaliteli olumsuz yanı olmayan oyunlar eklenmektedir. Türkiye'nin en kaliteli flahs oyun sitesi oyunmuz.com'da bulunan başlıca birleştirme oyunları Gizemli Deniz,Renkli Tuğlalar,Linkz Toplari,Canavari Uyandır,Atlantise Yolculuk v eDijital birleştirme oyunlarıdır.Eğer sizde zekanızı geliştirmek istiyorsanız ve/veya ebebeyn olarak çocuklarınızın zeka gelişimine katkıda bulunmak istiyorsanız oyunmuz.com'da oyun oynamalarına güvenle izin verebilirsiniz;çünkü oyunmuz.com çocuklar için her şeyi düşünen seçkin bir flash oyun sitesidir.

Eğlence Demek OyunMuz demek,siz de eğlenmek istiyorsanız OyunMuz.com'a uğrayabilirsiniz.

Giydirme Oyunları



Hepimizin dünyasında bir zamanlar için oyunlar vazgeçilmez değerlerimiz arasında idi, özellikle çocukluk dönemimizde yani gelişimin en hızlı olduğu evremizde yaşantımızda ki en çok değer verdiğimiz değerlerden birisi hem vakit geçirmemizi hem de eğlenmemizi sağladığı için günümüz insanında da belirli dönemlerinde oyunlar değer konumunu korumaktadır. Oyunlardan en çok tutulanlardan birisi ise flash oyunlardır. Bağımlılık yapmayışı, zevkli ve eğlenceli olup kolay bulunan istediğimiz zaman oynayabileceğimiz oyunlar arasında yer aldığı için en çok tutulan oyunlar arasında yer almaktadır özellikle küçük çocuklar arasında. Tabi flash oyunları sadece küçük çocuklar oynamaktadır ,yetişkin insanlardan  oyun severlerin bir kısmı da oynamaktadır.

Küçük çocuklardan kızları ele alırsan flash oyunlardan kızlar her oyunu oynamazlar. Özellikle kendilerine hitap eden oyunların yer aldığı oyun sitelerinde kendileri için genel hazırlanmış oyunları oynarlar. Nedir bu oyunlar diyecek olursanız başlıca, yemek oyunları, makyaj oyunları, hayvan oyunları, çizgi film oyunları ve giydirme oyunları kategorilerinde toplanmış olan oyunlar yer almaktadır. Bu oyun kategorilerinden giydirme oyunlarını ele alacak ve anlatacak olursak. Giydirme oyunları özellikle  küçük kız çocuklarının vazgeçemediği ve tutku ile oynadığı oyunlardır. Kızların doğasında güzel giyinmek, giydirmek ve makyaj yapmak gibi güzel ve şık görünme  arzuları yer aldığı için bu oyunlarla bu arzularını hem gidermiş olurlar hem de doğalarında olanları uygulamış olurlar bu sebepler kızlar için popülaritesi hiç sönmeyecek oyunlardandır diyebiliriz. Kız oyunlarını içeren siteleri ele almak gerekirse sadece kızlar yönelik yapılmış ve sadece kızların oyun oynayabileceği rengarenk flash oyun siteleri yanı sıra genel ama tüm kategorilerde oyunlar içeren flash oyun siteleri de yer almaktadır. Genel flash oyun siteleri arasında yer alan en kral flash oyun sitelerinden birisi olan oyunmuz.com ise kişi ayrımı yapmamak için belirli kategorilerde belirli kişilere yönelik olmayıp 7’den 70’e herkesin oyun oynayabileceği kaliteli bir çok kategoride  altında bir çok oyun içermektedir. Özellikle kızların vaz geçilmez oyunları arasında yer alan giydirme oyunları da oldukça bol sayıda ve çocukların gelişimini kesinlikle olumsuz etkisi olmayacak oyunlar yer almaktadır. Oyunmuz.com’da  yer alan başlıca giydirme oyunları ,Tavşan Giydirme ,Justin  Giydirme,Ayı Yogi giydirme, Kristen Stewart Giydirme oyunları, isimli oyunlar en popüler giydirme oyunları olarak yer almaktadır. Oyunmuz.com sürekli güncel ve çocukların gelişimine olumlu etkisi bulunan oyunları titizlik ile eklediği için  çocukların ve çocuk sahibi ebeveynlerin beğenisini kısa sürede kazanmıştır. Başta giydirme oyunları olmak üzere bir çok kategoride online oyun oynamak istiyorsanız oyunmuz.com sitesini beğenmiş birisi olarak siz değerli okurlarıma öneririm.

Çocuk Oyunları



Aşağı yukarı hepimizin hayatın oyun yer almıştır. Oyun denilince şu en günümüz teknolojisi çok ileri seviyede oluşu ile  bir çok kişinin gözünde gerçek oyun olan sokak oyunlarının yok etmiştir bu sebeple yeni neslin aklına sadece PS,PC,Atari ve benzeri oyunlar gelmektedir. Eskiden ise teknoloji bu kadar gelişmiş oyunlar yoktu ve teknolojye insanların ulaşım imkanın sınırlı olduğu için  bir çok çocuk sokakta toplanıyor ve hep birlikte kendilerine  veya yörelerine has oyunları oynuyorlardı.Bu oyunlar arasında caynakta,yakar top,sıcak soğuk,simittt,futbol,basketbol,yağlı kayış ve deşenek de denen misket oyunu gibi bir çok çeşit yer alıyordu. Zamanla teknolojinin hızla ilerlemesi alt teknolojinin maliyetinin azalması ile hemen hemen her eve bilgisayar ve internet geldi. Teknoloji ile gelen bilgisayar ve internet  vasıtası ile çocukların ulaşabildiği oyun siteleri ortaya çıktı bu oyun sitelerinin ilk başta ortaya çıkanı ve halende hüküm süreni flash oyun siteleridir. Çocuklar artık günümüzde flash oyun sitelerinde bolca vakit geçirmekte bir çok oyunu müzik eşliğinde güle eğlene oynamaktadırlar. Flash oyun siteleri arasında ülkemizde en eski zamanlardan beri var olan kral oyun sitesi yer almaktadır. Bunun yanında yeni açılan popüler flash oyun siteleri arasında yer alan ve hızla bir çok oyun severin takdiriniz kazanan oyunmuz.com yer almaktadır. Flash oyun sitesi oyunmuz.com her insanın girip rahatlıkla istediği zevkine uygun oyunu bulabileceği bir oyun sitesidir. Flash oyunların genel kitleisi olan çocuklar içinde Çocuk oyunları adı altına özel kategorisi bulunmaktadır.Bu kategoride çocukların zihinsel ve bedensel gelişimin en hızlı dönemde oldukları bilinerek onların akıl ve ruh sağlığını olumsuz yönde etkilemeyecek ve yanlış davranışlara sürüklemeyecek aksine gelişimlerinde olumlu katkısı bulunacak oyunlar yer almaktadır.Yer alan çocuk oyunları arasında en popülerleri Kırmızı topu kurtar,Yapışkan Toplar,Gangam Style Denge,Ünlüler Paintball,Sevimli Ada isimli çocukların baş tacı diyebileceğimiz oyunlar yer almaktadır.
Eğer ebebeyn iseniz çocuklarınızı oyunmuz.com'a güvenle emanet edebilir hangi oyunu oynadıklarına olumsuz bir durum oluşup oluşmayacağı konusunda endişelenmenize gerek kalmaz. Eğer şu an bu yazımızı okuyan bir çocuk veya oyun sever bir yetişkin iseniz yazımızı okumayı bitirir bitirmez en güzel flash oyunları oynamak için oyunmuz.com adresini tıklayabilirsiniz. İyi eğlenceler.

Boyama Oyunları


Birçok insan küçükken özellikle düşünce ufku geniş iken ve hayal etme gücü körelmemiş iken bir ressamın harikulade resimleri kısa sürede yapışını ve o tuvale istediği rengi deseni eşsiz ve usta dokunuşları ile kısa sürede verişini gördüğünde elbette ki bir ressam olmayı hayal etmiştir. Ressamlık bir meslek olmayıp bir sanattır ve hobiler arasında da yer alabilir. Ressamlık fırçalar ile doğayı yaşantıyı resmetmektir. İşte çocuklarında kalem ve boya bulduklarında evdeki önüne gelen eşyayı duvarı, makineyi, kâğıt yokmuş sayarak boyaması işte çocuğun ruhunda ki bu sanat duygusunun ortaya çıkma çabalarıdır. Çocukların düşünme ufukları hayal edemeyeceğimiz kadar geniştir, hayalleri ise düşünemeyeceğimiz kadar sınır tanımaz ve işte asıl sanatkârlar çocuklardır, sanat onların sahip oldukları bu sınırsız değerler ile başlamaktır ne yazık ki hayatı ve insanları tanıyan her insan gibi onlarda kendilerindeki eşsiz sanat gücünü yok olmasına seyirci kalmak zorunda kalıyorlar. İşte bu sanat gücün potansiyelinin yok olmaması ve kısmen de olsa devam etmesi için son zamanlarda bu yönde adımlar atılmaktadır. Bu adımların başında boyama oyunları adı altında resim boyama ve resim yapma oyunları yer almaktadır. Özellikle flah oyunlar kategorisinde üretilen boyama oyunlarının temel amacı çocukları hem eğlendirmek hem de içlerindeki ressamlık duygusunu korumalarına vesile olmaktır. En kral oyunları bünyesinde bulunduran ve kaliteli flash oyun siteleri arasında yer alan OyuMuz.com sitesinde ise bu kategoriye ayrıca önem verildiği görülmektedir. Sürekli güncel oyunlar eklenen oyunmuz.com seçkin flash oyun sitesi boyama oyunları kategorisini de takip ettiğim kadar sık güncellemektedir. Oyunmuz’da bulunan başlıca boyama oyunları, Hepimizin sevimli kahramanı olan ıspanak yiyen kaslı canavar Temel Reisten esinlenilerek hazırlanmış olan Temel Reis ve Ufaklık,Harry Potter ve melez prenses, Arabayı boya, Sevilen oyun ve film kahramanı Shrek boyama,Tom ve Jery boyama ve Sonic boyama oyunlarıdır. Oyunmuz.com sürekli güncellenen içeriği ve oyun severlere verdiği değer ile boyama oyunu severlerinin de gözdesi bir flahs oyun sitesi olmuştur.

Boyama Oyunları: http://oyunmuz.com/category/online-oyunlar/

Basketbol Oyunları



Basketbol ülkemizde belirli bir kesimin oynayabildiği  ve çok sevdiği maçlar arasında yer almaktadır. Özellikle basketbolun ana yurdu NBA gibi güçlü takımların ABD’de bulunması sebebi ile asıl yurdu ABD diyebiliriz. Basketbol ne yazık ki ülkemizde yeterince oynanan bir spor maçı değildir bunun sebebi basketbol maçı oynamanın zor oluşu ve o alana yetenekli kişilerin ihtiyaç duyulduğu için diye düşünebiliriz. Bir çok spor çeşidine olmak üzere ülkemizde basketbol sporuna da teşvik amacı ile basketbol maçı sporlarını yararı hakkında makaleler yayınlanmakta ve bu bazda sevenlerin ihtiyacını gidermesi ve sevmeyen basketbol oynamayanlarında ilgisinin  bu alana uyanması için basketbol alanında oyunlar üretilmektedir. Kolay ve basit örnekler vermek gerekirse bu oyunlar arasında basketbol flash oyunları yer almaktadır. Bu flash oyunlar özellikle küçük çocuklarda basketbola ilgi uyandırmakta ve basketbola ilgisi olan küçük çocukların bu alana olan ilgi ve sevgilerinin katlanmasına sebep olmaktadır. Basketbol oyunları bulunan bir siteden örnekler vermek gerekir ise Türkiye’nin gözde flash oyun sitelerinden olan marka olma yolunda emin adımlar ile ilerleyen flash oyun sitesi oyunmuz.com’da basketbol kategorisi adı altında bir çok spor oyunu yer almaktadır. Bu basketbol oyunlarının başlıcaları Kolay basket,Çöp adam basket,Sepete basket at,Dünya basketbol şampiyonası isimli çocukların tutku ile oynadığı basketbol oyunlarıdır. Basketbola insan hayatı açısından baktığımızda da oldukça önemli faydaları bulunmaktadır özellikle insan sağlığı ve spor ilişkisi bağbından. Bu sebeple siz ebeveynlere çocuklarınızın spor ile ilgili tüm oyunları oynamasına izin vermeniz ve spor alışkanlıkları edinmelerine yardımcı olmanızdır. Sağlıklı olmak eğlenceden geçer unut unutmayın. İyi eğlenceler.

Barbie Oyunları



Barbie kimdir?
Barbie (ilk piyasaya çıkış; 1959) 1990'lı yıllardan itibaren dünyanın en çok satmış kız çocuklarının vazgeçilmez oyuncağı, perdeye, çarşafa, terliğe, çamaşıra, parfüme ve akla gelebilecek her türlü ürüne imza atmış bir marka.
Barbie bebek aslında, yaratıcısı, ABD'li işkadını Ruth Handler'ın kızı Barbara Handler'dan esinlenilmiştir. Ve aslında Barbie'nin tam adı da Barbara Millicent Roberts'tır 1950'lerin başında Barbara'nın annesi Ruth, kızının ve arkadaşlarının yetişkin kadın bebekleriyle oynamayı normal bebeklerden daha fazla sevdiklerini farketti. O zamana kadar yetişkin bebekler sadece kartondan yapılıyordu. Ruth Handler, gerçeğe çok yakın üç boyutlu bir bebek yapmaya karar verdi.
Konuyu oyuncak şirketi Mattel'e ileten Ruth'un teklifi, tümü erkeklerden oluşan yönetici kurul tarafından ciddiye alınmadı. Bunun üzerine Ruth, Almanya'ya gitti ve orada satılan "Lilli" adlı bebeklerden aldı. Ona bir yetişkine benzeyen bir bebek yaptı, hatta giysilerini tasarlaması için profesyonel bir terzi bile tuttu. Bebeği ellerinde gören Mattel yöneticileri daha fazla direnemediler ve Ruth'un kızından ismini alan ilk Barbie bebekleri 1959'da piyasaya çıktı...
WikiPedia

Küçük kız çocukları küçüklüklerinde başlayan çocuk sahibi olma ve güzel olma çabalarında dolayı nı,Barbie kızlarını ( kız oyuncaklarını) çok sevmektedirler.Sevme sebeplerinden bir diğeri ise barbie kızlarının çok şirin,çok güzel ve saf oluşlarıdır. Babie'nin oyun çeşitleri arasında flahs oyunlarda yer almaktadır. Hatta  en çok yapılan ve yayınlanan flahs oyunlar arasında yer alır dersek yanlış demiş olmayız.En güncel flahs oyun siteleri arasında yer alan oyunmuz.com'da da barbie flash oyunları bulunmakta olup barbie oyunlarının kızların çok sevdiği için site yöneticileri tarafından özel bir kategori oluşturulmuştur. OyunMuz.com barbie oyunları kategorisini biraz inceldiğimiz de bol miktarda barbie oyunu yer aldığını görmekteyiz.En popüler barbie flahs oyunları arasında Barbie giydirme,Barbie Pasta Yapma,barbie Boyama  isimli kız çocuklarının vazgeçemediği oyunlar yer almaktadır. En güzel,en çok oynanan,en güncel ve en sevilen Barbie oyunlarına ulaşmak için oyunmuz.com'u ziyaret edebilirsiniz.